Kanovakantie in DenemarkenJutland | Denemarken

Denemarken anders beleven met de kano

Denemarken is een prachtig land met vriendelijke inwoners en op relatief korte afstand van Nederland. Ideaal voor een korte of langere vakantie ook met het hele gezin en een ideaal gebied voor een actieve vakantie in de natuur. Het ligt op slechts 490 km rijden vanaf Utrecht. Via Hamburg en Flensburg bereikt u het vaste land van Jutland.

Kanovaren in Denemarken

De meerdaagse kanotocht over de Skjern kan prima gecombineerd worden met een verblijf aan één van de mooie zandstranden, een bezoek aan legoland of een verblijf in één van de prachtige vakantiewoningen of Kro. Legoland ligt op ca. 1.5 uur rijden afstand van de kanotocht.

Jutland

De Noordzeekust lijkt op de Nederlandse waddenkust, met in het noorden fjorden in plaats van wadden. Weilanden wisselen zich af met bossen en heidevelden. Er zijn vele gezellige stadjes met mooie vakwerkhuizen en bakkertjes met echt smörrebröd.

Kanovakantie over de Skjern

De rivier de Skjern is qua volume de grootste rivier van Denemarken. Ze voert het regenwater af naar de Ringkobing fjord, een baai in de Noordzee nabij de stad Skjern.

Een groot deel rivier en de wetlands zijn beschermd gebied, de thuisbasis voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder otters, Atlantische zalmen en een verscheidenheid aan watervogels.

Ten Oosten van Jutland ligt het Skjern River National Park. Een heerlijk verlaten natuurgebied om met de kano het riviertje de Skjern af te zakken met de stroom mee, slingerend door het Deense landschap

Bij de kanotochten over de Skjern kampeert u in uw eigen tent langs de rivier op de aangegeven plaatsen.

© Copyright - Kanovakanties in Zweden, Denemarken en meer