Dalsland

Een dunbevolkt gebied

Dalsland ligt in de Zuid- Zweedse regio Götaland tussen de Noorse grens en het wijdse Vänernmeer. Het is één van de waterrijkste gebieden van Zweden, een dunbevolkt gebied en bestaat voor het grootste deel uit bos. Door Dalsland stroomt het Dalsland Kanaal. Dit kanaal is 250 kilometer lang en slechts 10 kilometer is door de mens gegraven, de rest bestaat al uit meren en rivieren, waardoor dit gebied bij uitstek geschikt is voor een prachtige kanovakantie.

Een uitstekend vertrekpunt

kaartje_zweden_blomsjonDe kanovakanties in Dalsland starten vlakbij de plaats Bengtsfors, het hart van deze prachtige provincie, op ongeveer 170 km vanaf Göteborg. Reis je met het openbaar vervoer neem dan de bus naar Bengstfors en laat dit ons bij boeking even weten. Al 25 jaar worden hier kanotochten aangeboden zoals de Blomsjön, Östra Silen, Leläng en de Limmen in dit schitterende merengebied met veel eilandjes. De kanotocht begint en eindigt bij het kanocentrum, hierdoor kan de route ter plaatse wordt afgestemd op vaartijd, het weer en het gezelschap. Een uitstekend vertrekpunt voor een avontuurlijke ervaring.

Wildkampeerplaatsen met shelter

Onderweg op eilandjes en langs de stille oevers zijn er wildkampeerplaatsen met shelter. Iedere plaats wordt goed onderhouden en is voorzien van de basisbehoeften voor een toilet en overnachting. De eigen tent is comfortabeler, maar onder de shelter slapen is voor de échte survivaller een must. Open vuur is op de aangegeven plaatsen toegestaan.

De Peddel – sinds 1999

Kanobedrijf "De Peddel" B.V.
postadres: De Oude Trambaan 133
2266 KJ Leidschendam
070-3179191 of 003170-3179191
kamer van koophandel 05065314 logo_peddel

Vragen?

Sommige kanoreizen en arrangementen zijn ook geschikt voor groepen. Mail ons gerust met uw vragen of opmerkingen op info@kanoweekend.nl, bel ons even of vul het contactformulier in. U bent van harte welkom!
Privacy statement