Kanovakantie in ZwedenVärmland | Zweden

Tochten uit Arvika: meest bekend en bemind

Kanoën is puur natuur. Wild kamperen op de oevers van uw privé-eiland, zwemmen in glasheldere meren en genieten van de lange zomeravonden bij een kampvuur. U peddelt over kronkelende rivieren en weidse meren in uw Canadese kano.

Druk centrum versus ultieme rust

Arvika origineel vertaald vanuit het zweeds betekent; ‘rivier inhammen’ of ‘rivier bochten’. In het centrum talrijke winkels, supermarkten, restaurants en hotels en net daarbuiten de ultieme rust in verschillende natuurreservaten als de Glaskogen Wildlife reserve. Vanaf hier wordt u weggebracht met een transfer naar één van de opstappunten van de door u uitgekozen kanotocht, zoals de Glaskogen tocht, Josse Alv tocht, Lillalv tocht, Rinnen tocht, Koppom en Favangen.

Kanovakantie in Zweden
Kanovakantie in Zweden

Kanoën in Zweden

Tijdens de tochten maakt u gebruik van een Canadese kano. Deze is geschikt voor 2 tot 3 personen en kan een gewicht van 400 kg dragen. De kano is 5,25 m lang en is heel stabiel. Bij normale weersomstandigheden peddelt u 3-4 km per uur en 4-5 uur per dag (ca. 20 km). Bij alle tochten is een dag rust, zonder kanoën, ingecalculeerd. Tijdens de tocht zult u bijna altijd ‘wild kamperen’, dus niet op campings. Onderweg is geen stromend water, maar het water in de meren is geschikt om te drinken en uw eten mee klaar te maken.

Voor alle kanotochten geldt dat het vervoer van en naar Zweden niet inbegrepen is. Het vrijkamperen of wildkamperen in eigen tent is tijdens de tocht, eventueel kunt u van te voren een tent huren.

U dient zich de dag voor aanvang van de kanotocht voor 17.00 uur te melden en kunt dan ook al de eventueel gereserveerde extras in ontvangst nemen. Eventueel kan er op de camping naast het kanocentrum overnacht worden, tegen vergoeding.

© Copyright - Kanovakanties in Zweden, Denemarken en meer