Houtvlot avontuur

Nadat u 12 dikke boomstammen in het water heeft gerold, ze van elkaar heeft bevestigd met touwen en daarop nog eens 30 dunnere stammen heeft bevestigd, kan de tocht beginnen.

Op uw zelfgebouwde houtvlot zakt u langzaam de Klaralven rivier af. Gemiddeld vaart u 8 uur per dag. Een heerlijke vakantie vol actie en rust. Neem als extra een Canadese kano, zeker voor kinderen maakt dit het avontuur compleet.

Hoe bouw ik een houtvlot

Na een uitgebreide informatieverstrekking over het houtvlot op dag 1 in Gunnerud, ontvangt u ook de uitrusting. U overnacht in eigen tent bij de ontmoetingsplaats met eenvoudige sanitaire voorzieningen en kunt u de auto laten staan.

De volgende dag vertrekt u vroeg naar Brananang, hier gaat u het houtvlot bouwen. U krijgt bij het bouwen instructie van een ervaren vlottenbouwer. Het vlot wordt met touwen aan elkaar geknoopt. U bouwt een vlot wat dat uit 3 tot 4 lagen boomstammen bestaat. De totale oppervlakte per vlot bedraagt 18 vierkante meter.

Halverwege de middag is het vlot gereed en kan de bagage aan ‘boord’ worden gebracht. Nu kan het avontuur beginnen.

Op de rivier

De rivier de Klaralven stroomt met een snelheid van ca. 2km per uur. U kunt tijdens de tocht verschillende leuke plekken bezichtigen zoals de imposante kloof en waterval in Brattfallet.

Onderweg komt u een aantal landhandels tegen waar u boodschappen kunt doen. U overnacht op het houtvlot of u zet uw tentje in de vrije natuur aan de oever van de rivier.

Bij aankomst in Gunnerud (laat in de middag) moet het vlot weer worden afgebroken. De boomstammen kunt u weg laten drijven. Na inlevering van de uitrusting kunt u terugkijken op een uniek avontuur.

Avontuur van 50km

Bij het avontuur van 50km begint u halverwege de route bij het plaatse Osebol uw vlot te bouwen en zakt vanaf daar de Klaralven af. Deze afstand kunt u in 5 of 8 dagen afleggen. Kiest u voor 8 dagen dan heeft u aanzienlijk meer tijd aan wal om te genieten van de rust of het verkennen van de omgeving.

Fysiek en veiligheid

Het bouwen van een houtvlot vergt fysieke inspanning. U bent echt actief en intensief bezig. In verband met de veiligheid zijn minimaal 2 volwassenen per vlot vereist.

Kanovakantie Zweden houtvlot avontuur

Bijzonderheden Bijzonderheden

 • Minimaal 2 volwassenen per vlot en maximaal 5 personen.
 • Informeer voor kinderkorting bij reserveren.
 • Vertrek is op zondag, maandag en woensdag van 5 juni tot 28 augustus 2019.
 • Van 5 juli tot 9 augustus 2019 ook vertrek op vrijdag.
Route 50/100 km – 5/8 dagen
Landtransporten 0 landtransporten
Winkels onderweg 1 winkel onderweg

Inbegrepen

 • 5 of 8 dagen houtvlot
 • transfer naar het beginpunt
 • begeleiding bij de bouw
 • materiaal en gereedschap om vlot te bouwen
 • opslagbox en jerrycan
 • kaart van de rivier en omgeving
 • een kano (geschikt voor 2 personen)
Kanovaren in Gunnerud Zweden

Boeken Boek uw kanovakantie

© Copyright - Kanovakanties in Zweden, Denemarken en meer