Kanovakantie in NederlandOverijssel | Nederland

Nationaal park Weerribben-Wieden

Kanovaren in Overijssel

Kanoparadijs van Nederland

Giethoorn is het Venetië van het Noorden, groen en gezellig, met op vele eilandjes gebouwde rietgedekte boerderijtjes, typische bruggetjes, mooie tuinen en geen autoverkeer, een schitterende plek om het kano-avontuur te beginnen.

Sinds 2000 bieden we kanovakanties aan dit prachtige gebied. Vanaf het water, waarbij het prachtige geluid van de stilte je beneemt als je het pittoreske Giethoorn peddelend verlaat richting prachtige plekken als Blokzijl, Kalenberg, Wetering, Nederland en natuurlijk niet te vergeten Muggenbeet. Om ’s avonds je tentje op te slaan langs de waterkant en te genieten van de zonsondergang.

Kanotochten in De Weerribben Wieden
Kanotochten in De Weerribben Wieden

De vele bruggetjes en molentjes, turfstekershuisjes en boerderijen passeren in een afwisselende tocht van kleine slootjes en brede Wieden. De kanoroutes zorgen voor een optimale beleving van de schoonheid van de prachtige natuur die Nationaal Park Weerribben-Wieden te bieden heeft.

Nationaal park De Weerribben en Wieden

Moerasgebied, rietland en otters

Het natuurgebied de Wieden en Weerribben is in de 17de eeuw door vervening ontstaan. Sinds 2002 is het gebied opnieuw het leefgebied van de otter geworden. Wij zijn ze al tegen gekomen.

Kanozwerftochten langs trekkershutten of in eigen tent

Voor een korte of lange vakantie (ook voor uw gezin) zijn er diverse kanozwerftochten ontwikkeld. De kanotochten zijn zo samengesteld dat u iedere dag weer een nieuw stukje ontdekt van een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

© Copyright - Kanovakanties in Zweden, Denemarken en meer