Voorwaarden

Reserveren
Alle kano-arrangementen en reizen zijn te reserveren via

internet: www.kanoweekend.nl of www.peddel.nl
e-mail   : info@kanoweekend.nl
telefoon: 070-3179191.

Na het maken van uw online-reservering krijgt u uw ingevulde gegevens op het scherm te zien en kunt u dit scherm uitprinten via uw browser.

Bevestiging reservering
Binnen drie werkdagen na ontvangst van de reservering ontvangt u van ons een definitieve bevestiging dat uw arrangement op de betreffende datum nog vrij is en voor u is geboekt. Hierbij krijgt u tevens het verzoek per ommegaande 25% van de reissom aan te betalen.

Vouchers binnenlandse boekingen
Na ontvangst van de betaling ontvangt u dan de boekingsbescheiden en vouchers per post of bij lastminute reserveringen in pdf formaat. Op deze vouchers staan de diverse arrangementsonderdelen, het overnachtingadres/ de overnachtingadressen en aantal personen vermeld. Deze vouchers kunt u inleveren bij de receptie van de diverse accommodaties of verhuurbedrijven.

Vouchers buitenlandse boekingen
Na ontvangst van de eindbetaling ontvangt u ongeveer twee weken voor vertrek de reisbescheiden als vliegtickets, bootovertocht en de vouchers voor het geboekte arrangement.
Op verzoek kunnen de vouchers op een eerder moment geleverd worden in verband met het uitoefenen van uw kanotocht op doorreis.

Betalingsvoorwaarden
Nederland: Uiterlijk vier weken voor vertrek dient het resterende bedrag 75% van de reissom bij ons binnen te zijn. Buitenland: Uiterlijk zes weken voor vertrek.

Op sommige locaties is de toeristenbelasting exclusief, deze dient u ter plaatse te voldoen.
Voor onze eigen veiligheid en die van onze Peddel Partners werken we zo min mogelijk met contante betalingen. Alleen op voorafgaand e-mail/schriftelijk verzoek kunnen we dit voor u regelen.

Bij Last Minute reserveringen met een vertrekdatum binnen één maand zullen wij u verzoeken de volledige reissom aan ons over te maken of electronisch te betalen.

Bijkomende kosten
Bij reserveringen voor arrangementen in Nederland wordt 7,50 euro administratie -en reserveringskosten in rekening gebracht.

Bij reserveringen voor arrangementen in het buitenland wordt 22,50 euro reserveringskosten en 13,50 euro p.p. verplichte verzekering in rekening gebracht. De verplichte verzekering is voor niet-gedekte schade aan het gehuurde materiaal.

Uitzondering hierop vormen de boekingen op arrangementen van Buro Scandinavia die SGR kosten en extra reserveringskosten in rekening brengen.

Zorg voor uzelf
Iedere deelnemer moet kunnen zwemmen.
Op het nuttigen van alcohol in de kano gelden de wettelijke maatstaven. Op het water geldt net als in het gewone verkeer dat u rechts moet houden, met uitzondering van groot water.
Daarnaast is het belangrijk dat u zoveel mogelijk langs de kant vaart. Geef zoveel mogelijk voorrang.
Voor uw veiligheid is een zwemvest verplicht.
Bij omslaan, denk eerst aan uzelf, de kano blijft drijven.
Ga bij onweer direct van het water af.
Houdt bij flinke wind rekening en passerende boten rekening met de golven. Dit doet u door ervoor te zorgen dat de punt van uw kano altijd tegen de golven in gaan of met de golven mee.
Neem de kant waar de wind vandaan (hogerwal) komt zo heeft u minder last van de golven.
Borg uw bril!
Zorg ervoor dat u waardevolle spullen waterdicht verpakt, de gesp van de waterdichte zakken kunt u het beste om de buizen heen slaan en tonnen kunt u vastbinden. Zorg voor voldoende lucht in de waterdichte verpakking, zodat deze kan blijven drijven.

Zorg voor de Omgeving/ Arrangementen
De Peddel en samenwerkende Partners behouden zich het recht voor om groepen te weigeren bij wangedrag, waarbij er geen terugbetaling zal plaatsvinden van de op dat moment gemaakte kosten.
Vanzelfsprekend neemt u uw eigen afval mee en gooit dit weg op de camping.

Aansprakelijkheid
Alle deelnemers zijn aansprakelijk voor het behoud van de uitrusting en onderneemt de kano tocht voor eigen risico en die van zijn medekanovaarders. Bij personen jonger dan 18 jaar beschikt de hoofdaanvrager over een getekende verklaring van de wettelijke vertegenwoordigers.
Alle deelnemers zijn zelf aansprakelijk voor het in bezit zijn van de benodigde reisdocumenten zoals een geldige legitimatie/ paspoort en/of vaccinatiebewijs voor meereizende huisdieren.

Wijzigingen
Wijzingen door de klant in het afgesproken programma kunnen worden verzorgd indien en voorzover dit mogelijk is. Naast de gewijzigde reissom bent u 10 euro administratiekosten per groep verschuldigd, voorzover geen hogere onkosten worden aangetoond.
Vermindering van het aantal deelnemers binnen een marge van 10% kan tot 6 werkdagen voor vertrek kosteloos worden aangebracht. Daarna geldt de laatst bekende groepsgrootte.
Voor vermindering van het aantal deelnemers groter dan 10% worden de annuleringsbepalingen toegepast.

Annuleren
De arrangementen zijn bij alle weertypen in de diverse gebieden uitvoerbaar. Mocht er sprake zijn van “gevaarlijke” weersomstandigheden dan zullen we in overleg met u het arrangement aanpassen. Dit kan zijn dat de tochten verkort worden of dat er een alternatief geboden wordt op de betreffende locatie.
Annulering kan via de e-mail of schriftelijk conform de volgende voorwaarden:
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd is de reiziger naast eventuel verschuldigde administratie -en reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:
Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) voor de vertrekdag de aanbetaling.
Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom.
Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom.
Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom.
Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot op vertrekdag: 100% van de reissom.

Overig
Deze voorwaarden zijn samengesteld voor alle kanoarrangementen -en reizen van Kanobedrijf “De Peddel” B.V.

postadres: Oude Trambaan 133-135
2265 DA Leidschendam
tel. 070-3179191
e-mail: info@kanoweekend.nl

Kanobedrijf “De Peddel” B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te ’s Gravenhage onder nummer 05065314.

Bij een geschil prevaleren de voorwaarden van de VVV groepsarrangementen Nederland en de ANVR reisvoorwaarden boven deze voorwaarden.