Veelgestelde vragen

 

Als ik een kanotrekking wil boeken is dit dan ook beschikbaar?
De kanotrekkingen met overnachtingen in trekkershutten moeten we bij de verschillende campings aanvragen of deze nog beschikbaar zijn. We proberen zo veel mogelijk akkoord te geven, zo kan het voorkomen dat u twee keer dezelfde camping aandoet tijdens de trekking. Is dit het geval dan is de kano route er zeker niet minder om. De kanotrekkingen in eigen tent zijn eigenlijk altijd nog wel beschikbaar. Natuurlijk willen we geen overboekingen veroorzaken, dus deze gaan we altijd nog even na voor de zekerheid.

Waar kan ik een kanotrekking maken met overnachtingen in een trekkershut?
Het enige gebied waar wij kanotrekkingen aanbieden is de Weerribben en Wieden in Overijssel. Dit gebied is groot genoeg om meerdere aantrekkelijke routes samen te stellen en eigenlijk nooit twee keer dezelfde route te hoeven doen.

Wat zit er in een trekkershut?
In een trekkershut staan 2 stapelbedden, een tafel met 4 stoelen, een camping gasstel en er is licht in de trekkershut. U moet dus zelf een slaapzak (en kussen) en eventuele kookbenodigdheden meenemen. Ze staan op een camping dus u kunt gebruik maken van de (sanitaire) faciliteiten van de camping.

Hoeveel uur moet ik in de kano zitten per dag tijdens een kanotrekking?
De kanotrekkingingen zijn zo samengesteld dat u tussen de 3 a 5 uur per dag aan het varen bent. Dit is mede afhankelijk van het weer en uw kano conditie. De kanonrekkingen zijn dus voor iedereen te doen maar houd er wel rekening mee dat er wel echt een aantal uren per dag in de kano moet afleggen.

Algemeen
Wat als het slecht weer is?
De kano tochten gaan zoveel mogelijk gewoon door, een regenbui lijkt erger dan het is en wanneer u er goed op kleedt en de bagage goed waterdicht verpakt kunt u gewoon doorvaren. Bij extreem harde wind of onweer kan het gevaarlijk worden en zal er ter plaatste zoveel mogelijk een alternatief voor u gezocht worden. Mocht u onderweg overvallen worden ga dan zo snel mogelijk van het water af, blijf dus altijd dicht aan de kant en houdt het weer goed in de gaten. Als u zelf besluit om niet te gaan gelden onze voorwaarden.

Kan iedereen een kano tocht maken?
Iedereen kan kanoen maar om een kanotocht te kunnen maken moet je kunnen zwemmen en het dragen van een zwemvest is voor iedereen verplicht. Kinderen kunnen mee met de kanotocht, mits zij een zwemdiploma hebben. Ons idee is dat kinderen oud genoeg moeten zijn om mee te kunnen peddelen, voor de meeste kinderen is het anders niet echt leuk.

Mag je kampvuur maken?
Alleen in Zweden mag je open vuur maken, in Nederland is dit overal verboden.

Zweden
Wat is de beste tijd om een kanotocht te maken in Zweden?
De zomer periode is de beste tijd, in deze periode zijn de dagen het langst, heeft u de meeste kans op mooi weer en is het water het minst koud. De eventuele regenbuien zie je van te voren aankomen, houdt dus de lucht in de gaten tijdens het kanoen. Vaak gaat dit gepaard met harde wind, zoek dus tijdig een schuilplaats/ rustplaats op. Harde wind kan vervelend en gevaarlijk zijn op de grote meren. Meestal gaat de wind ’s avonds en ’s nachts liggen, houd hier rekening mee met de dagplanning door nu vooral aan het eind van de dag en `s ochtend vroeg de meeste kilometers te varen.

Worden de campings gereserveerd?
Nee, in Zweden mag je wildkamperen. Tijdens de kanotochten kun je zelf je tent opzetten waar je maar wilt, let wel op het Allemansrecht. Zie informatie op deze site Over Zweden. Wij raden aan om de nacht voorafgaand aan de kanotocht te overnachten zodat u de volgende ochtend fris aan de kanotocht kunt beginnen. Bij de kanocentra kunt u tegen een kleine vergoeding overnachten, bij het kanocentrum in Arvika is een grote camping. Deze kunt u eventueel zelf van te voren reserveren. www.ingestrandscamping.se

Kan ik camping gas kopen in Zweden?
Nee, er zijn maar enkele plaatsen in Zweden waar je aan kunt schaffen, onder andere in de camping winkel in Arvika. Er wordt in Zweden dan ook niet gekookt op campinggas maar op spiritus kookstelletjes. Deze kunt u in Nederland aanschaffen of huren bij het kanocentrum, wij raden u aan dit van te voren te reserveren bij boeking.

Meer informatie over reizen naar en in Zweden.

Per 1 mei 2024 heeft Kanobedrijf de Peddel een ander KvK nummer dan onderstaand: 93369123