Vervoer naar Zweden

Met de auto
Natuurlijk zijn er meerdere routes naar Zweden. De meest voor de hand liggende route is om naar Putgarden (Duitsland) te rijden. Dit is ongeveer 8 uur rijden vanaf Utrecht. Er vaart een veerdienst van Putgarden naar Rodby (Denemarken) uitgevoerd door Scandlines. Deze vaart ieder half uur en doet er ongeveer 45 minuten over. Deze kan van te voren gereserveerd worden maar dit is niet noodzakelijk. Vervolgens kunt u bij Kopenhagen de brug nemen naar Malmo. Dit is het meest voor hand liggend wanneer u in Zuid Zweden moet zijn. Voor de meer noorderlijk gelegen provincies kunt u de veerdienst nemen van Scandlines. Deze vaart van Helsingor (Denemarken) naar Helsingborg (Zweden) en gaat om de 20 minuten en doet er ongeveer een half uur over. Het is mogelijk om een combinatie ticket te kopen voor Puttgarden – Rodby en Helsingor- Helsingborg. De prijs en reistijd is ongeveer hetzelfde, ook voor de brug moet betaald worden.

Wij raden een overnachting onderweg naar Zweden zeker aan. Een optie is om dit in Denemarken of in Zuid Zweden te doen. U heeft de eerste dag wel een lange reisdag, maar komt de volgende dag vroeg in de middag en uitgerust op de plaats van bestemming aan. De meeste kanotochten starten `s ochtends om 10.00 uur. Er kan voorafgaand aan de kanotocht bij het kanocentrum overnacht worden.

Vervoer naar Zweden met auto & boot
Een andere optie is de nachtboot te nemen van Kiel (Duitsland) naar Goteborg (Zweden) met de Stena Line. Het is ongeveer 4 uur en 45 minuten rijden van Utrecht naar Kiel. Deze optie is iets duurder maar je komt wel uitgerust in Zweden aan. De overtocht moet van te voren gereserveerd worden. U boekt voor de auto, het aantal personen en een hut. De ferry vertrekt dagelijks om 19.30 uur vanuit Kiel en komt de volgende ochtend om 09.00 uur aan in Goteborg. De terugreis vanuit Goteborg is het vertrek dagelijks om 19.30 uur en aankomst in Kiel om 09.00 uur de volgende ochtend.
De tarieven voor deze overtocht zijn afhankelijk van de periode en de beschikbaarheid voor de hut. Om een idee te geven van de kosten. Geef uw wensen aan ons door en wij laten u zo snel mogelijk weten of dit beschikbaar is en voor wel tarief.

Met het vliegtuig
Er zijn meerdere luchthavens in Zweden. Zo kunt u vanaf Amsterdam vliegen naar Stockholm, Goteborg of Oslo in Noorwegen. Vanaf hier kunt u verder reizen met het openbaar vervoer. De tarieven zijn afhankelijk van de periode en de beschikbaarheid en kunnen hierdoor behoorlijk varieren.

De Peddel – sinds 1999

Kanobedrijf "De Peddel" B.V.
postadres: Trompstraat 77
2266 KJ Leidschendam
070-3179191 of 003170-3179191
kamer van koophandel 05065314 logo_peddel

Vragen?

Sommige kanoreizen en arrangementen zijn ook geschikt voor groepen. Mail ons gerust met uw vragen of opmerkingen op info@kanoweekend.nl, bel ons even of vul het contactformulier in. U bent van harte welkom!
Privacy statement